De Jong Optiek sinds 1994

Over ons

Ons Team

Bij De Jong Optiek hebben we slechts één doel voor ogen: het bieden van de beste oogzorg voor iedereen. Dat is waar we voor staan bij alles wat we doen. Al onze medewerkers staan voor kwaliteit.

We kijken verder dan alleen het zoeken naar een passend montuur. Wij zijn allemaal gediplomeerd opticiën, maar hebben allemaal onze verschillende specialisaties en vakkennis. Door al deze kennis kunnen we onze klanten alles bieden op het gebied van oogzorg.

Wij beschikken over twee volledig uitgeruste onderzoekskamers met daarin de nieuwste apparatuur voor oogmetingen. Alle oogmetingen worden uitgevoerd door gediplomeerde opticiens, zo weet u zeker dat de meting van uw ogen uiterst nauwkeurig en exact is. Ook bent u hierdoor verzekerd van het juiste advies over de benodigde sterkte van uw brillenglazen of contactlenzen.

Heb je speciale wensen? Vraag ons gerust om advies zodat we je kunnen koppelen aan de medewerker die jou het beste kan helpen.

Erik van der Velde

Mariët van der Velde

Edwin van Gils

Angelique Leemkuil

Bart Cino

Nikita Zuijderwijk

Heeft u een vraag over uw ogen?

We adviseren graag. Kom langs in de winkel of maak van tevoren een afspraak via deze website.

Een blik in het verleden

 • 1994

   

  Opening

  Eind 1994 opende De Jong Optiek zijn deuren, toen nog op Vliethof nummer 8. Eigenaar André de Jong en personeelslid Erik van der Velde hadden de winkel helemaal zelf ingericht om de kosten zo laag mogelijk te houden. Na amper 3 jaar kreeg Erik (toen 23 jaar oud!) de kans om de zaak van André over te nemen en heeft de naam van de winkel tot op de dag van vandaag zo gelaten.

 • 1997

  Welkom Mariët van der Velde

  Mariët van der Velde, opticien, contactlensspecialist én kersverse echtgenote, kwam erbij in de zaak omdat het voor Erik alleen toch wel erg druk werd. In dat jaar zijn ze niet alleen getrouwd, maar ook van Hoek van Holland naar Wateringen verhuisd.

   

  1997

 • 2002

   

  Welkom Bart Cino

  Omdat Mariët in verwachting was moesten ze op zoek naar vervanging en kwam Bart Cino de gelederen versterken. In dat jaar moest ook het interieur vervangen worden en heeft de firma Luiten een prachtig inrichting gemaakt in slechts 64 vierkante meter.

 • 2006

  Welkom Edwin van Gils

  Inmiddels was Mariët zwanger van alweer de 3e en werd het wederom tijd voor uitbreiding in de persoon van Edwin van Gils.

   

  2006

 • 2012

   

  Verhuizen naar Vliethof

  Met vier man op de werkvloer en steeds meer vaste klanten werd het pand op nummer 8 toch een beetje te klein. Toen de mogelijkheid kwam om een paar deuren op te schuiven naar een groter pand op het Vliethof 13, hoefden Erik en Mariët dan ook niet lang na te denken. Een gewaagde stap middenin het dieptepunt van de crisis.

 • 2014

  Welkom Angelique Leemkuil

  De verhuizing pakte goed uit en al snel kwam Angelique Leemkuil het team versterken. Voor velen een bekend gezicht aangezien Angelique al ruim 30 jaar werkzaam is in het Westland in de optiek.

   

  2014

 • 2015

   

  Welkom Nikita Zuijderwijk

  In 2015 kwam Nikita Zuijderwijk ons team versterken op de zaterdag. Daardoor is zij erg enthousiast geworden over het optiekvak. In 2020 heeft ze haar diploma als opticien gehaald en inmiddels ook gestart met de opleiding voor contactlensspecialist.

 • 2019

  25 jaar De Jong Optiek

  De snelle rekenaars hebben het al in de gaten; De Jong Optiek bestaat 25 jaar! En wat is er een hoop gebeurd in die 25 jaar. Gegroeid van een eenmanszaak naar een bedrijf met 6 enthousiaste (en bijzonder trouwe) medewerkers en een hele grote groep vaste klanten.

   

  2019

 • 2020

   

  25 jaar vieren we groots!

  Het is een beetje vervalsing van de geschiedenis maar heel 2020 staat in het teken van het 25 jarig bestaan. Een jaar dat bol staat van leuke, ludieke acties voor onze vaste klanten. Zij hebben het namelijk mogelijk gemaakt dat De Jong Optiek al ruim 25 jaar mag bestaan !

 • 2021

  Uitbreiding & vernieuwing winkel

  In februari 2021 is onze winkel uitgebreid en geheel vernieuwd. Een grotere winkel, een bredere collectie en nog meer ruimte om u in alle rust te adviseren over uw zicht, bril, contactlenzen of zonnebril. We zijn ontzettend trots op het resultaat.

   

  2021

© All rights reserved 2024 - De Jong Optiek